Projecte

L’Ateneu Popular Salvadora Catà ha deixat de ser un projecte per esdevenir una realitat. Després d'un llarg treball de confluència entre diferents col·lectius i persones a títol individual, hem inaugurat aquest nou espai a una antiga oficina bancària de Girona. Hem batejat aquest projecte amb el nom de la primera dona gironina afusellada per les tropes franquistes, el 25 d'abril de 1939. D'aquesta manera volem retre homenatge a una part de la nostra història sovint oblidada i soterrada per la iconografia burgesa i religiosa.

La nostra intenció és que aquest espai es converteixi en un punt de trobada de diferents col·lectius i persones. A través del nexe que ens proporciona un espai comú, volem ser una font constant de propostes culturals i de transformació social. Hem decidit okupar una oficina bancària enlloc d'utilitzar els espais que ofereix l'administració perquè no volem sotmetre'ns a traves burocràtiques ni a condicions ideològiques. Volem donar una oportunitat als col·lectius perquè siguin els responsables de la gestió d'aquest espai.

Amb l'okupació d'aquesta oficina bancària també volem denunciar l'especulació immobiliària i la política d'habitatge de les administracions públiques, que impedeixen a moltes persones accedir a un dret bàsic o tirar endavant les seves iniciatives. Recordem, a més, que el sector bancari ha rebut nombroses injeccions de diner públic per part del FROB. Utilitzar un espai abandonat com aquest no hauria de ser, per tant, cap delicte, sinó un dret justament merescut.

Durant aquests anys molts col·lectius i persones a títol individual han empenyat endavant el projecte. La participació directa és el principal motor de l’ateneu, per tant us convidem a implicar-vos en la seva gestió, ho podeu fer assistint a les assemblees mensuals que es realitzen el primer dilluns de cada mes a les 19h.

Què volem?

- Ser un punt de trobada per diferents col·lectius i moviments socials
- Ser una font d'iniciatives orientades a la transformació social
- Contribuir a revitalitzar el teixit social i la cultura popular
- Mantenir una dinàmica propera i conciliadora amb les necessitats i la quotidianitat del barri

 

Què oferim?

- Un local amb diferents espais per realitzar-hi tot tipus d'activitats
- Activitats obertes a tots i totes organitzades pels col·lectius i persones que formen part de l'Ateneu: exposicions, tallers, projeccions, etc.
- Una xarxa de suport que ajudi a tirar endavant qualsevol iniciativa de caire social, cultural o ambiental

 

Com funcionem?

Ens organitzem a través d'una assemblea on tots i totes hi estem representades. Utilitzem el consens com a eina bàsica per prendre decisions. La nostra voluntat és créixer i integrar tots els col·lectius i persones a títol individual que vulguin implicar-se en la gestió de l'Ateneu.